Regulament privind decontarea biletelor ti emiterea legitimatiilor pentru transportul local de calatori in municipiul Medgidia

Decembrie 2006, Bogdan Chirita

Administratie locala

Consiliul local Medgidia a aprobat regulamentul ce are ca scop aprobarea unor facilitati, la serviciul public local de transport, pentru anumite categorii sociale si stabilirea procedurilor necesare aplicarii acestuia.

Pentru atestarea calitatii de beneficiar al facilitatilor transportului public de calatori in municipiul Medgidia, Primaria Medgidia prin Centrul de Informare pentru Cetateni, emite legitimatii de transport cu reducere 100%, respectiv cu reducere 50%.
Legitimatia de transport, nominala, inregistrata si gestionata ca document cu regim special al Primariei, reprezinta actul constatator al calitatii de beneficiar al reducerilor si gratuitatilor, atat in raport cu operatorii locali de transport, la efectuarea calatoriei, cat si cu functionarii Primariei, in cazul procedurii de decont, sau al schimbarii acesteia, la expirarea termenului de valabilitate.
Valabilitatea legitimatiilor cu reducere 100% este de 6 luni pentru lunile ianuarie iunie, respectiv iulie decembrie.
La efectuarea calatoriei, posesorii legitimatiilor cu reducere 100%, nu vor achizitiona bilete. Acest tip de legitimatie, nu face obiectul unei proceduri de decont, pe baza de bilete de calatorie achizitionate, conducatorul auto marcand lt;lt;Xgt;gt; pe legitimatie, pentru fiecare calatorie efectuata.
Dreptul la cele 16 calatorii gratuite/ luna nu se reporteaza, in cazul in care nu este folosit integral, conducatorii auto bifand numai casutele ce corespund lunii respective, nu si in mod retroactiv, pentru lunile trecute.
Pentru elevi si studenti, legitimatiile de transport cu reducere 50%, au ca termen de valabilitate durata anului scolar, respectiv universitar, modelul acestui tip de legitimatie cuprinzand 9 casute, pentru lunile septembrie - iunie, respectiv octombrie - iulie.

in cazul pensionarilor si a persoanelor incadrate in gr. II de handicap, modelul legitimatiilor cu reducere 50% include 12 casute, valabilitatea acestui tip de legitimatie fiind de 12 luni (1 ianuarie-31 decembrie).

Pe baza legitimatiilor de transport cu reducere 50%, categoriile prevazute la lit. a si b (elevi, studenti, pensionari, persoane cu handicap gr. II), vor achizitiona bilete din mijloacele de transport in comun.
Pretul aprobat al fiecarui bilet este in cuantum de 0,8 RON, biletele achizitionate in luna respectiva, urmand sa faca obiectul procedurii de decont, in luna ulterioara celei in care se calatoreste.
in fiecare unitate de invatamant, dirigintele fiecarei clase va desemna un elev care va fi responsabil cu intocmirea unui tabel ce va cuprinde numele, prenumele, numarul biletelor, tabel ce va fi predat Centrului de Informare Cetateni, pana la data de 5 a fiecarei luni.
Beneficiarul va semna pe spatele fiecarui bilet numele, prenumele, luna, clasa, unitatea de invatamant. Suma biletelor nu poate fi mai mare decat numarul zilelor de scoala X 2 calatorii/zi.
Atentie!!! Responsabilitatea pentru nedecontarea biletelor in luna respectiva, este a elevului care nu-si insuseste cerinta de a depune biletele pana la data de 5 a fiecarei luni.
bull;Pentru elevii din clasele de liceu, se vor elibera carduri BCR pentru plata deconturilor, pana cel tarziu la 31.12.2006.
bull;Pentru elevii scolilor generale, decontarea biletelor se va face la sediul fiecarei unitati scolare in parte de catre un casier al Directiei Economice si un functionar al CIC.
bull; Studentii vor preda biletele la Centrul Informare Cetateni (Primarie sau Piata Nord), pana pe data de 5 a fiecarei luni, plata decontului efectuandu-se prin intermediul cardurilor BCR, ce le vor fi distribuite pana pe 31.12.2006.
bull;Pentru decontarea celor 16 calatorii lunare, pensionarii si persoanele incadrate in gr II de handicap vor depune biletele la Centrul Informare Cetateni (Primarie sau Piata Nord), pana la data de 5 a fiecarei luni. Plata decontului se va face pana la data de 20 a fiecarei luni, pe baza prezentarii BI/CI si a legitimatiei de transport.

Atentie !!!!Nerespectarea datei pentru predarea biletelor si plata decontului duce la pierderea sumei cuvenite pe luna respectiva.

bull;Perioadele de schimbare a legitimatiilor pentru beneficiarii de legitimatii de transport cu reducere 100%, vor fi 1-15 ianuarie, respectiv 1-15 iulie.
bull;Posesorii legitimatiilor de transport cu reducere 50% si valabilitate 12 luni vor schimba legitimatiile in perioada 1-15 ianuarie.
bull;Elevii si studentii, nu fac obiectul procedurii de schimbare a legitimatiilor, ci doar a celei de emitere, la inceputul fiecarui an scolar sau universitar.
Datorita distinctiei intre natura drepturilor, definitive sau revocabile, pensionarii si persoanele incadrate in gr.I sau II de handicap revizuibil (conform certificatului de incadrare in gradul de handicap), vor prezenta, la schimbarea legitimatiilor si copii xerox ale ultimului cupon de pensie, respectiv ale certificatului de incadrare in gradul de handicap.
Schimbarea legitimatiilor se va face numai la Centrul de Informare pentru Cetateni (curtea interioara a Primariei).

in caz de pierdere sau furt a legitimatiei de calatorie, Primaria Medgidia, nu-si asuma nici o responsabilitate.
Pierderea sau furtul legitimatiei de transport, impune obligativitatea beneficiarilor de a informa Primaria cu privire la situatiile respective. La expirarea termenelor de valabilitate ale legitimatiilor prezumtiv pierdute sau furate, noile legitimatii vor fi eliberate fara predarea celor cu termen expirat, Centrul de Informare Cetateni avand obligatia mentinerii unei evidente separate pentru acest tip de probleme.
in situatia deteriorarii legitimatiei de transport, cererile de schimbare a acesteia, inainte de expirarea termenului de valabilitate, vor fi rezolutionate in functie de elementele de identificare ale legitimatiei de transport, dupa caz.

Fara prezentarea legitimatiei de transport deteriorata, nu se va elibera o noua legitimatie.

in situatia in care o persoana intruneste cumulativ conditiile atat pentru eliberarea legitimatiei cu reducere 100%,cat si a celei cu reducere 50% (ca urmare a detinerii unei duble calitati, ex.veteran de razboi si incadrare gr II de handicap), se va emite un singur tip de legitimatie, pentru care beneficiarul va opta in consecinta.
Legitimatiile de transport cu reducere 50%, pentru pensionari si persoane incadrate in gr.II de handicap se vor schimba in intervalul 3-15 ianuarie 2007.
Eliberarea biletelor de calatorie cu reducere si subventionate, fara legitimatie eliberata de Primarie, se considera contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1000 la 2000 lei conform ordonantei 2/2001 si poate fi cauza de reziliere a contractului de concesiune.

Album foto

 • Articole din editia din data de Decembrie 2006

 • Administratiile locale cauta fonduri pentru gestionarea sistemului de invatamint

  Administratie locala
 • PROIECTE DE HOTAR┬RE APROBATE LA SEDINTA ORDINARA A CONSILIULUI LOCAL CERNAVODA

  Administratie locala
 • SEMINARUL DE LA CNE CERNAVODA

  Administratie locala
 • SARBATOAREA ZIELEI NATIONALE A ROM┬NIEI LA CERNAVODA

  Administratie locala
 • Primaria municipiului Medgidia acorda Bursa de merit Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n comuna Mircea Vod─â

  Administratie locala
 • ╚ścoala din localitatea Cr├«ngu reabilitat─â cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucr─ârile de reabilitare a gr─âdini╚Ťei din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au ├«nceput lucr─ârile de asfaltare ├«n Amzacea

  Administratie locala
 • ├Änt├órzieri nejustificate la construirea gr─âdini╚Ťei din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771