"Eco Martisor - 2008"

7 Martie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala

in data de 29 februarie 2008, s-a desfasurat activitatea interinstitutionala ECO MARTISOR 2008rdquo; , activitate coordonata de profesorul Vasilescu Rodica de la Colegiul Tehnic Nicolae Titulescurdquo; din Medgidia. La aceasta activitate au participat elevi de toate varstele, de la liceu la prescolari: Colegiul Tehnic N. Titulescurdquo; din Medgidia, Scoala cu clasele I VIII Castelu ( coordonatori: director Prodan Antoneta, institutori Nicolae Luminita Elisabeta, Nicolae Livia, Iordan Ionela, Mircea Mihaela, Radu Nicoleta), Scoala cu clasele I VIII Ion Luca Caragialerdquo; din Medgidia (coordonator: invatatoare Purcelea Victorita) si Gradinita cu orar normal Poarta Alba ( coordonator: institutor Parvu Adriana). Activitatea a urmarit revigorarea traditiei romanesti, realizarea unui schimb de experienta util elevilor si cadrelor didactice implicate, implicarea elevilor in promovarea practicilor ecologice si cultural estetice, intarirea relatiilor la nivelul comunitatii, deschiderea scolii catre comunitate.
Din cele mai vechi timpuri a existat la romani traditia ca prima zi a lunii martie sa fie marcata de sarbatoarea martisorului. Un fir rosu impletit cu unul alb, simbol al dragostei, prieteniei si recunostintei, marcheaza, de fiecare data, inceputul primaverii, al regenerarii naturii, al reinvierii a tot ce inseamna forma de viata. Bucuria de a darui sau a primi un martisor este mare si cuprinde toate categoriile de varsta, de la copil la bunic. Activitatea s-a dorit a fi un eveniment educational dinamic si provocator. Activitatea a cuprins teme precum Simbolurile primaverii semnificatia martisorului, Primavara, anotimpul renasterii si al bucurieirdquo; recitari poezii, Eco Moda - parada a vestimentatiei de primavara realizata din materiale recuperabile si Expozitie - machete cu martisoare si felicitari.
Cadrele didactice sustin ca fara imaginatia si creativitatea care ne conduc visele, fara provocarile si actiununile care materializeaza gandurile, fara recunoasterea si recompensele care dau incredere in sine, omul nu poate evolua armonios. Educatia presupune cultivarea acestor valente umane in mod continuu. Pentru sectiunile Eco Moda - parada a vestimentatiei de primavara realizata din materiale recuperabile (cu exceptia materialelor plastice, pungi etc.) si Expozitia cu martisoare si felicitari a avut loc si un concurs. Premiile au fost acordate lucrarilor care au respectat tematica. S-au evidentiat prin acuratete si rigoare artistica, prin originalitate.

Album foto

 • Articole din editia din data de 7 Martie 2008

 • Legea votului uninominal a trecut de Parlament

  Administratie locala
 • Sefii consiliilor judetene, alesi prin vot uninominal

  Administratie locala
 • Scoala de Arte si Meserii Crucea obtine succese sportive

  Administratie locala
 • Fuego a concertat la Crucea

  Administratie locala
 • Traditii si obiceiuri de primavara, la Castelu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771