Apa la Valea Dacilor, un vis devenit realitate !

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Social
Saptamana trecuta la Medgidia s-a desfasurat sedinta ordinara a consiliului local din aceasta luna. O sedinta furtunoasa dar care s-a terminat cu bine pentru ca intotdeauna binele invinge raul.
Dupa cum stiti, de ceva vreme, in sedintele consiliului local, o parte dintre consilieri (este vorba si de fostii edili ai Medgidiei) se opun fara motive legale proiectelor de dezvoltare ale Medgidiei initiate de primarul Dumitru Moinescu si sustinute de majoritatea consilierilor locali.
Unul dintre aceste proiecte este cel privind alimentarea cu apa in satul Valea Dacilor. Patru consilieri locali s-au opus preluarii investitiei realizata in proportie de 80 % de catre firma Bonet si continuarii lucrarii de catre Primaria Medgidia, cu termen de realizare luna aprilie 2008. Mai mult decat atat, ei propun in consiliu o solutie ilegala prin care indeamna la executarea de catre Primarie a unor lucrari pe o proprietate privata.
De-a lungul mai multor sedinte, acesti consilieri s-au abtinut sau au votat impotriva pentru ca satul Valea Dacilor sa aiba apa.
Cine a avut de suferit din aceasta confruntare? Cei peste 1500 de locuitori ai satului Valea Dacilor.
in sedinta de joi seara, primarul Dumitru Moinescu a propus din nou acest proiect de hotarare care de aceasta data a intrunit majoritatea in consiliu, chiar daca cei patru consilieri Mircea Pintilie, Marian Iordache, Nicolae Paun si Sorin Tutuianu au fost impotriva.
Primarul Dumitru Moinescu i-a asigurat pe locuitorii satului ca vor avea apa in case pana de sarbatorile de paste si iata ca se va tine de cuvant.
Urmatorii consilieri locali au inteles cat de important este proiectul de alimentare cu apa a satului Valea Dacilor si au votat pentrurdquo; in sedinta de consiliu:
Camelia Plesca, Sanda Constantinescu,Georgiana Gheorghiu, Lucretia Raileanu, Ileana Totea, Constantin Savidis, Virgil Moise, Victorina Radu, Stefan Necula, Eduart Balasa, Samir Menan, Petre Epure, Dumitru Popa, Gheorghe Boruga.
in aceeasi sedinta de consiliu s-au mai discutat si alte proiecte de dezvoltare ale Medgidiei. Este vorba de proiectul care prevede alocarea de fonduri pentru reabilitarea si extinderea de retele electrice pe strazile Pesterii, Panselutelor, Nucilor, Gutuilor, baraci zona ciment, alimentarea cu apa a satului Remus Opreanu, reabilitarea cladirii unde functioneaza Cantina de ajutor social, reabilitare retea de apa in zona nord, reabilitare parc 1 Mai.
Proiectul a primit votul majoritar dar nu a fost votat si de cei patru consilieri Mircea Pintilie, Marian Iordache, Nicolae Paun, Sorin Tutuianu.
Un alt proiect extrem de discutat in sedinta, a fost cel privind trecerea unui spatiu din domeniul public in domeniul privat, spatiu ce va fi destinat constructiei unui complex comercial care va aduce noi locuri de munca si fonduri la bugetul local. Si la acest proiect de hotarare, cei 4 consilieri mai sus mentionati au votat impotriva.
Dar pentru ca binele invinge raul, stimati cetateni, primarul Dumitru Moinescu va asigura ca toate aceste proiecte vor fi realizate.

Album foto

 • Articole din editia din data de 29 Februarie 2008

 • Front comun pnetru salvarea speciilor protejate

  Social
 • Motiunea PSD "cresterea preturilor", adoptata in Senat

  Social
 • Instalatia de apa din Rasova, aproape de inaugurare

  Social
 • Drumuri fara noroaie in Negureni, Faurei si Tudor Vladimirescu

  Social
 • Balul Primaverii, la Saligny

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Tabără gratuită pentru elevii din comuna Saraiu

  Social
 • Activități de vacanță pentru copiii din Grădina

  Social
 • Cursuri de formare profesională gratuite pentru locuitorii din Tuzla

  Social
 • Caloianul – obicei străvechi, preluat de copiii din Vulturu

  Social
 • Ziua Familiei, sărbătorită la Cumpăna

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771