Autoritatile s-au intilnit cu cetatenii

29 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala

Pe intreg parcursul lunii februarie, primarul municipiului Mangalia, Zanfir Iorgus, a avut mai multe intalniri cu presedintii asociatiilor de proprietari impreuna cu reprezentanti ai societatii furnizoare de energie termica, RAJA, societatii de salubrizare, A.D.P.P. si primarie. Scopul acestor intalniri a fost intarirea dialogului intre asociatii si serviciile publice din municipiul Mangalia, precum si stabilirea de masuri ce trebuiesc luate pentru rezolvarea problemelor existente la fiecare asociatie in parte. Edilul orasului a subliniat in mai multe interventii necesitatea implicarii presedintilor de asociatii in identificare familiilor cu probleme grave de sanatate prin informari facute serviciilor de specialitate din primarie, astfel incat acestia sa poata fi ajutati material prin ajutoare de urgenta acordate de Consiliul Local.
O alta problema dezbatuta a fost reteaua de termoficare din oras, una dintre cele mai moderne din tara, care va fi finalizata anul acesta prin schimbarea retelelor la CT 7 si CT 13. Prin modernizarea sistemului de incalzire s-a reusit mentinerea populatiei bransate la caldura, insa pentru eficientizarea consumului de energie termica este necesara montarea repartitoarelor la consumatorii individuali. Exista mai multe studii cu privire la surse alternative de energie dar la ora actuala se studiaza, in exploatare, randamentul utilizarii panourilor solare la unul din punctele termice ale orasului, urmand ca in functie de constatari aceasta metoda sa fie extinsa.
De asemenea s-a evidentiat necesitatea educarii populatiei pentru a participa la programul administratiei locale de selectare a guoiului menajer. in unele zone din oras au fost instalate inca de anul trecut containere speciale pentru colectarea peturilor. La Mangalia, pretul pentru colectarea gunoiului menajer este mic fata de alte orase din zona, pentru ridicarea gunoiului se incaseaza de la populatie aproximativ 3,43 lei/persoana din care 38% reprezinta pretul pentru neutralizare la groapa de gunoi si 19%TVA. Mangalia, ca oras turistic, are nevoie de ordine si curatenie. Fiecare locuitor al municipiului este participant si responsabil, alaturi de primarie, pentru modul cum se prezinta orasul in ansamblu, dar si in particular, fiecare strada, fiecare casa, fiecare bloc. Eforturile facute de municipalitate nu pot avea efecte fara participarea cetatenilor la mentinerea curateniei.
Locuitorii trebuie sa se implice mai activ in viata comunitatii, in gestionarea tuturor problemelor orasului, trebuie sa constientizeze faptul ca nu au doar drepturi, ci si obligatii. Tocmai de aceea trebuie sa existe o stransa colaborare intre cetateni si administratie, iar rezultatul final sa fie un nivel de trai cat mai bun.

Album foto

 • Articole din editia din data de 29 Februarie 2008

 • Front comun pnetru salvarea speciilor protejate

  Administratie locala
 • Motiunea PSD "cresterea preturilor", adoptata in Senat

  Administratie locala
 • Instalatia de apa din Rasova, aproape de inaugurare

  Administratie locala
 • Drumuri fara noroaie in Negureni, Faurei si Tudor Vladimirescu

  Administratie locala
 • Balul Primaverii, la Saligny

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiect pentru construirea unei piețe de pește în Pecineaga

  Administratie locala
 • Amenajare loc de joacă în centrul orașului Negru Vodă

  Administratie locala
 • Capelă mortuară în localitatea Mireasa

  Administratie locala
 • Toate drumurile de pământ din localitatea Comana vor fi pietruite

  Administratie locala
 • Instituțiile de învățământ din Ciobanu pregătite pentru noul an școlar

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771