Uniunea Europeana acorda sprijin pentru imbunatatirea calitatii mediului la nivel local si regional

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala

Primaria Comunei Poarta Alba a demarat implementarea proiectului Studiu de prefezabilitate privind amenajarea la nivelul Comunei Poarta Alba a unei statii de colectare-sortare a deseurilor si a unei statii de compostarerdquo;.
Proiectul prezinta prima etapa a unei investitii prin care se urmareste imbunatatirea sistemului de colectare si depozitare a deseurilor, reducerea cantitatii de deseuri destinate depozitarii prin sortarea si/sau compostarea acestora, contribuind in acest fel la optimizarea managementului integral al deseurilor pe raza comunei Poarta Alba.
Valoarea totala a proiectului este de 18.000 euro, din care 16.200 euro reprezinta finantare nerambursabila din partea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei, prin intermediul Programului PHARE 2005 Schema de Granturi pentru Sectorul Public pentru Pregatirea de Proiecte in Domeniul Protectiei Mediului.
Obiectivele generale urmarite de acest proiect se refera la facilitarea implementarii la nivelul comunei a sistemului de management integrat al deseurilor.
Grupul tinta al proiectului il reprezinta cetatenii comunei Poarta Alba si din celelalte localitati ale zonei. Prin realizarea unei statii de colectare-sortare a deseurilor si a unei statii de compostare se creeaza premizele desfiintarii si asanarii depozitelor ad-hoc care au inceput sa apara la marginea localitatii Poarta Alba, aceste terenuri putand fi redate circuitului agricol si/sau celui economic si rezidential. Cresterea gradului de reciclare si valorificare a deseurilor colectate va genera economii importante la bugetul local, ceea ce va asigura in timp posibilitatea finantarii altor investitii in domeniul protectiei mediului, un domeniu sensibil care necesita in viitor investitii importante pentru a putea atinge standardele Uniunii Europene in aceasta materie.
in contextul lansarii acestui proiect, domnul Niculae Sant-Ion, primarul comunei Poarta Alba, a declarat: Acest proiect reprezinta o prima etapa a demersurilor pe care le vom intreprinde in vederea implementarii sistemului de management integrat al deseurilor in comuna Poarta Alba, aceasta generand nemijlocit cresterea gradului de confort social al tuturor cetatenilor si, totodata, va contribui substantial la protectia mediului natural.rdquo;

Album foto

 • Articole din editia din data de 15 Februarie 2008

 • Joc politic cu apa din Valea Dacilor

  Administratie locala
 • Transport aerian la preturi minime

  Administratie locala
 • Uniunea Europeana acorda sprijin pentru imbunatatirea calitatii mediului la nivel local si regional

  Administratie locala
 • Politie comunitara, in Lumina

  Administratie locala
 • Valentine'v Day, la Cumpana

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771