Consilierii din Chirnogeni s-au intrunit in sedinta ordinara

15 Februarie 2008, Bogdan Chirita

Administratie locala
Consiliul Local Chirnogeni s-a intrunit la sfarsitul saptamanii trecute pentru analiza a 13 proiecte de hotarari. Primul proiect de hotarare s-a referit la aprobarea executiei bugetare pe anul 2007 si a fost urmat de aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe 2008. Cel de-al treia punct a vizat aprobarea organigramei si a statului de functii pe 2008, fiind urmat de aprobarea planului de ocupare a functiilor publice pe anul in curs. Consilierii au avut de analizat si criteriile de evaluare a veniturilor realizate in gospodarile publice in vederea acordarii ajutorului social si a alocatiilor familiale complementare de susutinere pentru familiile monoparentale. De asemenea, vor fi analizate si modalitatile de efectuare a pazei in comuna, in acest an. in acest sens, vor fi angajate 9 persoane peramenente: patru in Plopeni, 4 in Chirnogeni si una in Credinta. Taxa pentru asigurarea pazei va fi de 30 lei, pe an, pentru fiecare gospodarie, iar banii vor asigura salariile persoanalului.
Punctul 7 al ordinii de zi a vizat vanzarea prin negociere directa a unei suprafete de teren amplasate in parcela CC23, pe domeniul privat al comunei. Alti 50 de metri patrati de teren, situati in parcela PS 38, vor fi concesionati. Reprezentatii comunitatii vor dezbate si modalitatea de acordare a tichetelor cadou, conform Legii 139 din 2006, tuturor angajatilor primariei si ai unitatilor de invatamant. Aceasti vor primi tichete in valoare de 300 lei, anual. Proiectul de hotarare nr. 10 privind aprobarea programului de pietruire strazi continua cu 5,5 kilometri de drum. De asemenea, consilierii au discutat si despre turnarea a unui kilometru de covor asfaltic. Autoritatile sustin ca 5,5 miliarde de lei provind de la bugetul local, iar alte 5 miliarde lei de la Consiliul Judetean Constanta.
Nu a fost uitat nici planul de achizitionare a unor componente pentru buldoexcavatorul Primariei: picon, instalatie hidraulica, cuva pentru sapat de 305 mm.
Un proiect important s-a referit la asocierea in participatiune a Consiliului Local cu SC Eolian Power SRL si Energia Verde SA, in vederea implementarii proiectului Energia eoliana. in timp ce autoritatile sprijina societatile prin oferirea unor facilitati fiscale, firmele ofera 1000 de euro pe hectar, iar banii vor intra in bugetul local. De asemenea, societatile asigura iluminatul public si realizeaza drumurile de exploatare pana la antene, care vor putea fi folosite si de localnici. Ultimul proiect se refera la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru covor asfaltic pe DC 16, de la km 6 plus 300 metri si de la km 11 plus 500 metri.

Album foto

 • Articole din editia din data de 15 Februarie 2008

 • Joc politic cu apa din Valea Dacilor

  Administratie locala
 • Transport aerian la preturi minime

  Administratie locala
 • Uniunea Europeana acorda sprijin pentru imbunatatirea calitatii mediului la nivel local si regional

  Administratie locala
 • Politie comunitara, in Lumina

  Administratie locala
 • Valentine'v Day, la Cumpana

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771