Impadurire masiva, in Cobadin

7 Decembrie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala

Administratia publica si Consiliul Local Cobadin au in program impadurirea a aproximativ 120 de hectare de teren. Primarul comunei Cobadin, Ion Corneanu, a declarat ca perdelele forestiere vor fi amplasate parlalel cu drumurile de acces, la aproximativ zece metri de marginea soselelor. Seful administratiei publice sustine ca sute de copaci vor fi plantati si in satele invecinate, iar scopul principal al programului vizeaza combaterea desertificarii.
in Romania in anul 2007 s-a inregistrat seceta prelungita si excesiva, cu perioade lungi de temperaturi extrem de ridicate, incepand cu luna aprilie. in aceste conditii, a fost necesara elaborarea unei strategii nationale de combatere a efectelor secetei, la baza careia s-a aflat un plan de masuri vizeaza unificarea activitatea tuturor institutiilor implicate. in anul 1998, prin Legea nr. 111/1998, Romania a aderat la Conventia Natiunilor Unite pentru combaterea desertificarii in tarile grav afectate de seceta si/sau de desertificare, in special in Africa, adoptata la Paris la 17 iunie 1994. De asemenea, dupa Conferinta Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare de la Rio de Janeiro (1992), la nivel international s-a acordat o atentie deosebita programelor forestiere nationale (PFN), considerate un instrument eficient pentru rezolvarea problemelor forestiere importante atat din tarile in curs de dezvoltare, cat si din tarile dezvoltate din intreaga lume. Multe dintre documentele ulterioare ale Comisiei Interguvernamentale pentru Paduri (IPF) si ale Forumului Interguvernamental pentru Paduri (IFF) se refera la elaborarea si implementarea programelor forestiere nationale.
Pentru asigurarea gestionarii durabile a padurilor tarii a fost elaborat Programul Forestier National care cuprinde prevederi referitoare la: politici, institutii si instrumente necesare; conservarea si dezvoltarea resurselor forestiere; polifunctionalitatea ecosistemelor forestiere, stabilitatea si starea de sanatate a acestora; conservarea si ameliorarea diversitatii biologice; mentinerea si intensificarea functiilor de productie, de protectie si sociale ale ecosistemelor forestiere; aportul cercetarii stiintifice si invatamantului de profil la dezvoltarea si implementarea conceptului de gestionare durabila a padurilor. Programul s-a realizat cu participarea larga a reprezentantilor unui mare numar de institutii, asociatii patronale si profesionale, organizatii non-guvernamentale etc. implicate sau interesate, direct sau indirect, in problema gestionarii durabile a padurilor din tara noastra. Fondul-patrimoniul forestier al Romaniei are o suprafata de 6.382 mii hectare, din care 6.223 mii ha acoperite cu paduri propriu-zise, iar restul de 159 mii ha reprezinta terenuri destinate culturii, productiei si gestionarii silvice. Padurile ocupa 26,7% din teritoriul tarii, cu o distributie foarte neuniforma in cuprinsul acestuia. Aproximativ 53% din paduri sunt localizate in regiunea arcului carpatic, 27 % in dealurile pre-carpatice si 10% la campie. in afara padurilor cuprinse in fondul forestier, exista o suprafata de circa 350 mii ha de alte terenuri cu vegetatie forestiera. Acestea, indeplinind un rol protector remarcabil, nu sunt totusi considerate paduri. Ele apartin diverselor comune, asociatii si proprietarilor particulari si sunt supuse unor reglementari silvice sumare.

Album foto

 • Articole din editia din data de 7 Decembrie 2007

 • Olaru scrie "legea apelor" la Rasova

  Administratie locala
 • Apa potabila in Abrud

  Administratie locala
 • Gradinita noua, in Baneasa

  Administratie locala
 • Pietruirea strazilor in Ciocarlia

  Administratie locala
 • Bani pentru modernizarea gradinitelor

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771